Vandaag een makkelijk maar lekker recept van Foodquotes. Ik doe deze maand namelijk weer mee met de recepten ruil. Hierbij kies je een recept van een toegewezen website en iemand anders kiest iets van jouw website. Vorige maand had ik dit gemaakt: Deze keer mocht ik dus iets uitkiezen op de site van Foodquotes. Foodquotes is de site van mijn …
Basisrecept: kokosroomijs
Bij deze een eenvoudig recept om zelf zuivelvrij roomijs te maken. Dit ijs word het lekkerste wanneer je het in een ijsmachine maakt, maar je kunt het eventueel ook zonder maken. Hoe je dat precies doet zal ik volgende keer uitleggen. Vanuit het basisrecept kun je vele kanten op door verschillende ingrediënten toe te voegen. Bij het ijs op de …
Mango bananenmousse
Dit is echt een ontzettend verwen dessert voor mijn kinderen. Mango en banaan zijn hun favoriete smaakjes om ijs of mousse mee te maken. Door ze in dit dessert te combineren maken ze de mousse tot een ware smaakexplosie. Wel een erg zoet dessert, maar daar hoor je mijn kinderen niet over klagen ;) Ingrediënten 2 bananen 1 verpakking bevroren …
Een dag uit het leven van… Simone
Het leek me leuk om deze week eens zelf aan het woord te zijn dus bij deze wat meer over mijzelf. De maaltijden zijn eigenlijk alweer van een tijdje geleden,maar niet getreurd ik ben van plan om wat vaker een dag lang te noteren wat ik allemaal eet! Stel je kort voor: Hoi mijn naam is Simone en ik ben …
Review: Water het goedkoopste medicijn
Tijdens de vakantie had ik wat meer tijd om boeken te lezen. Een van de boeken die ik las was Water het goedkoopste medicijn. Een erg interessant boek om zelf eens te lezen. Voor mezelf heb ik de (voor mij) belangrijkste punten op een rij gezet: Thee, koffie en alle gefabriceerde drankjes (zoals frisdrank en energiedranken) zijn geen vervanging voor …
Courgetti met pesto en avocado
Na het basisrecept voor courgetti is het nu tijd voor een compleet gerecht waarin courgetti verwerkt is. Dankzij de avocado, olijfolie en pijnboompitjes bevat dit gerecht flink veel goede vetten waardoor het goed verzadigt. Naar keuze kun je bij dit gerecht nog kiezen voor een eiwitbron (vlees/gevogelte of vis) Op de onderstaande foto heb ik gekozen voor tonijn. Op deze …
Basisrecept: Courgetti
Courgetti is simpelweg een courgette gesneden zodat het op spaghetti slierten lijkt. Zelf ben ik al een hele tijd dol op deze manier om toch een soort van pasta te eten. Complete shock waarschijnlijk voor de echte pastaliefhebbers, maar mij ging het altijd meer om de saus en de extra’s dan om de pasta. Sinds een aantal maanden vinden de …
Zuivelvrije Aardbeien Kwarktaart
Een zuivelvrije kwarktaart dat klinkt toch wel een beetje gek of niet? Toch lijkt deze variant zo ontzettend op kwarktaart gemaakt met kwark dat ik er gewoon maar in meega om het inderdaad zo te noemen. Vroeger was kwarktaart altijd al mijn favoriete taart om zelf te maken. Het enige lastige was altijd het wachten tot de taart goed opgestijfd …
Workshop Foodfotografie
Afgelopen weekend was het zover, samen met een gezellig groepje hebben we flink wat tips en trucs geleerd voor het maken van een mooie foodfoto. De workshop werd gegeven door Saskia Lelieveld en ze had hierbij hulp van Suzan Schapendonk. Ik heb erg genoten van de dag: oude bekenden gezien, nieuwe lieve mensen ontmoet, veel geleerd, zelf geoefend en we …
Groene bananenvla
Dit recept zullen vele al wel kennen, maar ik schrijf hem toch maar eens op voor degene die hem nog nooit gemaakt hebben! Avocado’s zijn echt een super product, ze hebben relatief gezien een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen. Zo bevat de avocado een goede dosis kalium, vitamine B en foliumzuur. Tevens dragen ze bij via de goede omega-3-vetten. De avocado …