split

Paleo split ijsjes

Simone Recept 2 Reacties

Deze split ijsjes had ik al enige tijd in mijn hoofd om te maken nadat de paleo magnums zo goed gelukt waren. Nu ik zelf een zoku ijsmachine heb kon ik ze eindelijk uitproberen en ze zijn echt geweldig! Je hebt niet veel ingrediënten nodig en wanneer je de machine koud hebt staan zijn de ijsjes ook zo klaar. Ben je nu niet in het bezit van een zoku ijsmachine? Dan kun je ze op een andere manier maken door laagje voor laagje het ijs te bevriezen. Het worden dan alleen geen echte split ijsjes met een laagje erom heen.

Ingrediënten (voor +/- 9 ijsjes)

500 ml kokosmelk
2 el ahornsiroop
Vers geperste sinaasappelsap
Water
(eventueel extra honing/ahornsiroop)

Bereidingswijze

Meng de kokosmelk met de ahornsiroop, goed doorroeren zodat het zoet goed verdeeld is. Zeef de sinaasappelsap zodat er geen stukjes pulp inzitten (tenzij je dit niet erg vind, het resultaat word wat minder glad) en meng het water erdoor. Hou hierbij rekening met de hoeveelheid zoet die je lekker vind. Wij doen half water, half sinaasappelsap. Ben je nu een echte zoetekauw kun je er eventueel ook nog wat honing of ahornsiroop doordoen en het sap niet aanlengen met water. Giet nu eerst het sinaasappelsap in de zoku ijsmachine. Laat even kort bevriezen,hoe langer je wacht hoe dikker de laag word. Gebruik nu een rietje om het binnenste eruit te drinken of houd het apparaat op de kop. Stop de ijsstokjes erin en vul de rest met het kokosmelk-mengsel. Wanneer de ijsjes klaar zijn kun je ze of gelijk opeten of bewaren in de vriezer. Leg er dan een bakpapiertje onder zodat ze niet vastvriezen.4 32
1

Bewaren

Delen is lief:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Pinterest
INSTAGRAM

Comments 2

  1. Marije

    Die ga ik zéker maken! Zien er zo lekker uit. Thnx voor t recept! Een goeie tip is een pipetje, daar zuig je heel makkelijk het overtollige sap uit de zoku machine.

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *